Як «борець за справедливість» Черненко захищає однопартійця Атрошенка

ЧерненкоПравознавець: Екс-голова КВУ Черненко відстоює інтереси свого однопартійця Атрошенка за допомогою чорних технологій та адмінресурсу. 

Екс-голова Комітету виборців України, нардеп від партії «БПП «Солідарність» Олександр Черненко використовує чорні технології й адмінресурс, відстоюючи інтереси свого однопартійця, олігарха Владислава Атрошенка, який балотується на посаду чернігівського мера від партії влади. Про це заявив глава Чернігівської обласної профспілки працівників сфери права Микола Зубок на своїй сторінці в Facebook.

За словами правознавця, Черненко намагається усунути сильного опонента Атрошенка – кандидата від партії «Наш Край» Олександра Соколова. Нагадаємо, за попередніми результатами першого туру в Чернігові Соколов на 10 % випереджає Атрошенка.

На своїй сторінці у Facebook Черненко звинуватив Соколова та партію «Наш край» у порушеннях під час виборчої кампанії. При цьому нардеп посилається на якусь соціологію перед виборами, яка, за його словами, показувала «впевнену перемогу» партії «Солідарність» і її кандидата Атрошенка на виборах мера. Однак Черненко не згадав, що це «соцопитування» є фейковим, наголосив правознавець. Зубок нагадав, що «опитування» проводив підконтрольний Атрошенку «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень». Зокрема, 11 координаторів фонду на чолі з його засновником Сергієм Шахрайчуком входять до команди Атрошенка «Рідне місто». Технологи олігарха навмисно поширювали фейкове соцопитування з метою штучно завищити рейтинг свого кандидата та зчинити психологічний тиск на виборців, переконаний правознавець. Цю недостовірну інформацію опублікували в агітаційному листку «Солідарності» й транслювали на телеканалі «Дитинець», який також контролює Атрошенко. Тепер цими недостовірними цифрами маніпулює Черненко, заявив Зубок.

Крім того, Черненко заявив, що перед виборами агітатори від партії «Наш край» нібито роздавали гроші в конвертах. При цьому посилається він на якихось «городян». «Про це мені повідомили кілька мешканців Чернігова, здавши всі імена, паролі, явки», — пише нардеп. «Тобто, якщо завтра «кілька жителів» повідомлять, що Черненко – злодій і вбивця, цьому також варто повірити?», — обурився правознавець і додав, що народний обранець навмисно поширює недостовірну інформацію, виконуючи замовлення з усунення конкурентів Атрошенка.

Голова Чернігівської обласної профспілки також наголосив, що Черненко не згадує про численні порушення закону в Чернігові з боку партії «Солідарність» і її кандидата. Зокрема, «борець за справедливість» Черненко «забув», як у Чернігові використовували дітей в агітації на концерті Атрошенка. Також Черненко не згадав випадку, коли Атрошенко агітував за себе місцевих правоохоронців, що є грубим порушенням закону. Крім цього, Черненко «забув» про 62 тисячі мічених бюлетенів за партію «Солідарність», які були заготовлені з метою вкидання за Атрошенка. Крім того, не сказав про тиск на правоохоронців, яких кандидат від партії влади використовує як особисту охорону, про що писали ЗМІ. Ані слова й про те, як у день виборів, 25 жовтня, агітатори від партії «Солідарність» ходили по квартирах виборців і пропонували їм по 500 гривень із проханням не приходити на вибори, щоб потім вкинути за них бюлетені на користь Атрошенка. Черненко також «забув» згадати, що в місії Європейської мережі організації зі спостереження за виборами ENEMO найбільш заангажованими медіа в Чернігові назвали телеканал і газету «Дитинець», які повністю підконтрольні Атрошенку і є його «кишеньковим» медіаресурсом. Промовчав Черненко і про те, що чернігівські журналісти неодноразово скаржилися на упереджене ставлення до ЗМІ з боку Атрошенка. Більше того, деякі з них уже заявляють про тиск і погрози. «Це аж ніяк не повний список зафіксованих порушень із боку партії влади та її кандидата Атрошенка на виборах у Чернігові. І про жоден із них не згадав «борець за чесні вибори» пан Черненко. Причиною такої завзятої боротьби за «справедливість» може бути тільки відпрацювання гонорару та подвійні стандарти. Варто нагадати, що поширення завідомо неправдивої інформації тягне за собою відповідальність, аж до кримінальної», — зазначив глава Чернігівської обласної профспілки працівників сфери права.

Олексій Панющкін

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?